Zelf faciliteren? Laat je inspireren door deze technieken!

Header alt image
Header alt image
Header alt image

Hulp nodig bij het faciliteren van strategische sessies met de Digital Strategy Cards? Wij delen graag enkele waardevolle tips die extra duidelijkheid en diepgang geven aan je sessies.

  • ELMO tool om het gesprek op koers te houden

  • Parkeerplaats om ideeën voor de toekomst vast te leggen

  • Communicatie tips voor een open en eerlijke samenwerking

Interesse? Vul het formulier onderaan deze pagina in en ontvang gratis de volledige set aan tips en technieken.

Download alle tips & techieken Ontdek meer
ELMO

Efficiënt discussiëren

Verhoog de efficiëntie van jouw strategische sessies en houd discussies to the point. Wanneer een gesprek lijkt af te dwalen van het onderwerp of onproductief is, kan ieder teamlid simpelweg 'ELMO' zeggen of een 'ELMO'-kaart opsteken. Deze afkorting staat voor niets minder dan: Enough, Let's Move On.

Hierdoor wordt ieder moment constructief besteed en blijft de stroom van ideeën doelgericht.

Download de ELMO kaarten
PARKEERPLAATS

Goede ideeën voor later

De "Parkeerplaats" is een facilitatietechniek die je tijdens vergaderingen en workshops gebruikt om off-topic discussies of ideeën tijdelijk te 'parkeren'.

Wanneer een interessant punt naar voren komt dat niet past bij de discussie, schrijf het dan op een 'Parking Lot'-kaartje. Op die manier verlies je nooit de goede ideeën van het team en blijft de focus bij het topic van de brainstormsessie.

Download de Parking Lot kaarten
Met behulp van deze tools neemt het team ieder idee onder de loep en blijven discussies constructief. Bovendien zorgt deze kaartendek voor focus zodat iedere oplossing in lijn ligt met de bedrijfsdoelstellingen.
Mieke Scheirs, Strateeg bij Digiti
Facilitatie handleiding

Ontgrendel het potentieel van een sessie

Deze waardevolle gids zit boordevol praktische strategieën en inzichten om jouw brainstormsessies met de Digital Strategy Cards te verbeteren.

Of je nu een ervaren facilitator bent of nog een rookie in het leiden van discussies. Met deze handleiding creëer je een productieve, respectvolle en inclusieve sessie voor nieuwe inzichten en oplossingen.

Download de volledige gids

Download jouw facilitatie tools

Laat je gegevens hier achter en krijg meteen toegang tot onze exclusieve gids.