De uitdaging Thumb
Eenvoudig 5-stappenplan

Brainstormen met de kaartendeck? Dat doe je zo:

Ben je de facilititator van een strategische sessie? Gebruik de kaarten volgens een vast stramien en verzamel nieuwe inzichten!

Stap 1

Identificeer de uitdaging

Kies een "Business Challenge" kaart die nauw aansluit bij jouw huidige zakelijke zorgen of doelstellingen. Deze kritische keuze vormt de basis voor de sessie en zorgt voor een duidelijke richting en focus. Overweeg verschillende aspecten en uitdagingen binnen jouw sector, bedrijf, dienst of product. Zo kies je voor de bedrijfsuitdaging die op dit moment het meest bij je past.

Stap 2

Kies relevante categorieën

Zodra je je zakelijke uitdaging kent, kies je enkele relevante categorieën. Gebruik de categoriekaarten als handleiding. Dit type kaarten helpt je bij het oplossingsgericht denken. De zoektocht naar het juiste antwoord op je business vraagstuk wordt hiermee een stuk makkelijker!

Stap 3

Denk in oplossingen

Dit is het moment waar kritisch en analystisch denken samenkomen. Uit de georganiseerde categorieën, kies je de oplossingen die het meest effectief zijn voor jouw uitdaging. Iedere "Solution" kaart brengt een discussie op gang, zodat jij en je team verschillende strategieën verkennen en de impact van iedere oplossing afwegen ten opzichte van elkaar.

Stap 4

Bepaal de volgorde

Zodra je een selectie van mogelijke oplossingen hebt, is de volgende stap om ze te prioriteren. Schik de gekozen "Solution" kaarten in een volgorde die het belang en relevantie voor je uitdaging weerspiegelt. Deze stap is cruciaal om een tactisch debat te stimuleren over welke strategieën als eerste uitgevoerd moeten worden, gebaseerd op hun potentiële effectiviteit en impact.

Stap 5

Documenteer de uitkomst

Visualiseer de gekozen strategie line-up als een samenvatting van de sessie. Het is een waardevolle referentie voor toekomstige implementatie en discussies. De samenvatting benadrukt de argumenten achter de besproken strategieën en biedt een duidelijke leidraad voor het toepassen van deze inzichten in real-world scenario's.

Ben je overtuigd van de Digital Strategy Cards als hulpmiddel? Maar wil je ze liever gebruiken onder leiding van een ervaren facilitator? Ons team van strategen staat klaar om je te helpen bij je volgende sessie!

Boek een facilitator Tips voor betere facilitatie

Ongelooflijk effectief voor het stimuleren van teamdiscussies!

(4/5)

  • Bredere kijk op uitdagingen van het bedrijf

  • Stimuleert innovatief denken

  • Stemt teams af op doelen

Bestel nu

Kaarten in het deck

91

Oplossingen

8

Bedrijfsuitdagingen

1

Instructiekaart

Iedere kaart heeft een missie

Iedere kaart is ontworpen om jouw strategische ervaring te verrijken. Van Business Challenge Cards die tot nadenken aanzetten tot Solution Cards die je inspireren om tot actie over te gaan. Elk element speelt een cruciale rol in het definiëren van jouw digitale strategie.

Lead with innovation

Bestel jouw kaartendeck nu