What we do

Stakeholderanalyse

Wie zijn jouw doelgroepen? Wat is hun relatie met jouw merk? En hoe kan je die relatie versterken of beïnvloeden? Een stakeholderanalyse is één van de belangrijkste hoekstenen van jouw (digitale) marketingstrategie. Want enkel wanneer je goed weet wie je stakeholders zijn, kan je hen op een doordachte manier benaderen.

Het effect van een goede samenwerking met stakeholders

Media, aandeelhouders, de overheid, het grote publiek, … het zijn allemaal belanghebbenden die om de hoek komen kijken als je aan de slag gaat met je businessplan. Ze worden namelijk direct of indirect beïnvloed door jouw (digitale) marketingstrategie. Als jij meer inzicht krijgt in de belangen van de verschillende stakeholders, kan je voorkomen dat deze partijen met elkaar in conflict geraken. Of beter: je kan ervoor zorgen dat ze elkaar versterken!

Wat is een stakeholderanalyse?

Een stakeholderanalyse is, zoals de naam al doet vermoeden, erop gericht om je stakeholders beter te leren kennen. Je bepaalt wie je belanghebbenden zijn en hoe belangrijk ze zijn voor jouw business. Pas wanneer je hen volledig hebt doorgrond, is het duidelijk wie je kan bereiken met jouw marketingstrategie.

stakeholderanalyse

Waarom heeft je bedrijf een duidelijke stakeholderanalyse nodig?

Een duidelijke stakeholderanalyse is van cruciaal belang bij doelgerichte communicatie met alle belanghebbenden. Op die manier kunnen hun ‘afwijkende’ belangen elkaar versterken. Bovendien helpt een goede analyse je om de juiste personen te bereiken. Kort samengevat: de stakeholderanalyse is een win-win voor alle partijen!

Hoe begin je eraan?

Onze digitale strategen kruipen met jou aan tafel en beginnen te brainstormen. Als dat nodig is, gaan ze ook op onderzoek naar die stakeholders. Ze interviewen jouw belanghebbenden, gaan op zoek naar hun interesses en raakvlakken. Daarna brengen ze alle stakeholders én hun belangen duidelijk in kaart.

Wil je weten hoe een stakeholderanalyse jouw merk naar een hoger niveau brengt?

Plan een gesprek met onze strategen

Gratis advies

Wij werken graag je digitale strategie uit

Krijg gratis advies