Intranet in je broekzak

Ravago is een Belgisch familiebedrijf dat wereldwijd meer dan 40 000 klanten helpt met de juiste oplossing op vlak van plastiek, chemie en logistiek. De afgelopen jaren groeide Ravago pijlsnel. Daardoor moesten 1000 medewerkers wereldwijd op een betere manier met elkaar kunnen communiceren.

Ravago

Het eerste intranet

Nood aan iets nieuw en groter

Toen wij Ravago leerde kennen, gebruikten hun medewerkers de allereerste versie van het Ravago-intranet. Deze toepassing was toen enkele jaren oud, wat ervoor zorgde dat de groei niet langer ondersteund kon worden. Kleine tweaks aan het toenmalige intranet zouden veel tijd en inspanningen vragen, terwijl de return on investment minimaal was. Daarom besloten we om een nieuw intranet te creëren, dat volledig inspeelt op de noden van alle medewerkers.

Intranet

Google heruitgevonden

Een state of the art zoekfunctie

Eén van de paradepaardjes van het nieuwe intranet is vast en zeker de zoekfunctie. Samen met het team van Ravago gingen we op zoek naar een manier om documenten en informatie bereikbaar te maken voor alle gebruikers. We creëerden een op Google gebaseerde zoekmachine, waardoor medewerkers heel snel en op een intuïtieve manier informatie kunnen terugvinden.

Intranet schermen

Het resultaat

Altijd en overal in contact

Iedere dag opnieuw gebruiken bijna 1000 medewerkers van Ravago het nieuwe intranet. Het Ravago-intranet werd met veel gejuich door hen onthaald, omwille van verschillende redenen:

  • Dankzij de responsiveness kunnen medewerkers altijd en overal aan de informatie die zij nodig hebben
  • De snelle zoekmachine zorgt ervoor dat medewerkers geen tijd meer verliezen bij zoekopdrachten
  • Alle gebruikers kunnen nu op een snelle manier connecteren, interageren en informatie delen.
Eindgebruiker