Grootbank op een klein scherm

KBC is één van de grootste Belgische banken. Elke dag staan ze 1,5 miljoen klanten bij met financiële oplossingen voor kapitaal en verzekeringen. Samen met hen tekenden we de toekomst van mobiel bankieren uit.

KBC

De briefing

Redesign van een redesign

KBC is altijd koploper geweest op basis van mobiel bankieren. Toen zij enkele jaren geleden voor het eerst bij ons op kantoor kwamen, hadden zij al een eerste versie van hun mobiele bank gemaakt. Uit een rondvraag was toen gebleken dat gebruikers het design van de app verwarrend vonden, en dat developers de app moeilijk konden uitbreiden.

 

Design op iPad

Daarom vond de bank dat het tijd was voor een nieuwe mobiele applicatie. Zij creëerden zelf de eerste wireframes van hun nieuwe app, waarop wij mochten verderbouwen. Onze UX-experts en designers creëerden een consistent geheel waar gebruiksvriendelijkheid en gemak hoog in het vaandel gedragen werden.

Discovery

Met de KBC-app hebben de gebruikers vanaf nu toegang tot hun bankzaken, waar ze ook zijn. Ze kunnen hun uitgaven bekijken in een handig grafisch overzicht en dat allemaal in een begrijpbare flow.

 

Onder de motorkap

Een blokkendoos voor developers

Om de toekomst van de app te garanderen, zorgden we voor verschillende designcomponenten en een uitgebreide stijlgids voor de developers bij KBC. Op die manier kunnen zij in de toekomst gemakkelijk functionaliteiten toevoegen, zonder dat ze daarvoor telkens tot bij ons moeten komen.

Schermen

Het Resultaat

De toekomst is er al

De KBC-app geeft gebruikers toegang tot hun bankzaken, waar ze ook zijn. Ze kunnen hun verrichtingen zien in een handig grafisch overzicht en een duidelijke flow. Die duidelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie zorgde ervoor dat een nieuw doelpubliek de overstap naar mobiel bankieren maakte.

Gebruiker op iPadiPad applicatie

Daarnaast legden we enkele nieuwe, creatieve functionaliteiten op de tafel, verder denkend op de data die KBC reeds beschikbaar heeft. Zo biedt de app op een slimme manier een duidelijke meerwaarde voor gebruikers én beheerders.