Spaar je dromen waar

Hello bank!, het mobiele merk van BNP Paribas Fortis, biedt een innovatieve kijk op de moderne bank. Ze focussen zich op de generatie die altijd online is en die op een moderne manier haar geld wilt beheren. Dat bewijzen ze met de app die we voor hen ontwikkelden.

Hello Bank!

Wetgeving

De API tot een wereld in verandering

In de Verenigde Staten is het al langer gekend. Daar stellen banken hun API’s open zodat meerdere instanties bankinformatie kunnen raadplegen. Deze regelgeving wordt binnenkort ook in Europa van kracht en is compleet veilig! Het biedt enkel tal van nieuwe mogelijkheden.

 

Het concept

Sparen was nooit zo eenvoudig… en leuk!

Eén van die mogelijkheden is Horizon: een platform waar mensen hun dromen kunnen delen met de wereld, anderen hun dromen kunnen liken én kunnen waarmaken door mee te sparen. Sparen gebeurt via de API met je bankrekening, dat bijvoorbeeld het bedrag van je aankopen telkens naar boven afrond. Voor je het weet kun je dus eindelijk aan die reis beginnen!

 

De aanpak

Een creatieve manier van geldbeheer

In samenwerking met een conceptuele partner dachten wij het verdere technische traject uit. Bij wijze van marktonderzoek ontworpen we een minimum viable product waarbij we het engagement van de gebruikers konden testen. Actieve gebruikers wonnen meer krediet en maakten zo meer kans op één van de verschillende te winnen prijzen.

Onze designers bedachten vervolgens verschillende manieren om je dromen in vervulling te laten gaan. Zelf sparen of je vrienden helpen financieren? Dat is helemaal aan jou.