Gin-bot zkt. tonic

Een vraag over gin, tonic of de perfecte mix tussen beide drankjes? Dan zal Ginius vast en zeker je favoriete chatbot worden. Hij loodst je met veel plezier door de wondere wereld van smaken, garnituren, kruidingen en botanicals.

Ginius

Word zelf een gin-tonickenner

Hét antwoord op al je gin-vragen

Dat gin razend populair is, hoeven we je niet meer te vertellen. Ginliefhebbers verkiezen hun drankje in combinatie met de bijpassende tonic én een heerlijke garnituur. Daarbovenop hebben ze nog heel wat vragen over de bereidingswijze en alles wat daarbij hoort.

 

 

De eerste kwalitatieve chatbot?

Spreken tegen een robot

Chatbots zijn een relatief nieuwe functie in Facebook Messenger. Iemand stelt een vraag aan een robot, die dan onmiddellijk op zoek gaat naar het juiste antwoord. Er zijn enkele chatbots in België, maar die blijven meestal kleinschalig en onder de radar. Met Ginius wilden we een toegevoegde waarde bieden en chatbots naar een hoger niveau brengen.

 

Zeg het met foto's

Een beeld zegt meer dan...

Heb je zin in een gin-tonic op restaurant, maar weet je niet welke je moet kiezen? Neem dan gewoon een foto van de gin-kaart, en verstuur hem naar Ginius. Hij geeft je onmiddellijk alle informatie van de gins op de kaart, en maakt kiezen meteen iets gemakkelijker.

 

 

Onder de motorkap

I, robot

Wanneer je onder de motorkap van Ginius kijkt, merk je dat onze chatbot volledig in Laravel werd geschreven. Dit hippe PHP-framework laat gebruikers toe om snel ideeën uit te werken en te testen. Ondertussen bestaan er al enkele frameworks en tools om zelf een chatbot te bouwen. Toch kozen we om enkele leuke features toe te voegen, waardoor we ervoor kozen om zelf ons framework te schrijven.

 

 

Hoe we dat deden? We verzamelden lijstjes van alle vragen (en varianten) die de bot zou kunnen krijgen, in het vakjargon “intents” genoemd. Wanneer je een vraag stelt aan Ginius, gaat ons framework kijken hoe groot de match tussen jouw vraag en onze intent is. Staat er een vraagteken in het bericht? Extra punten voor alle intents die een vraag zijn. Staat de naam van een gin in het bericht? Dan scoren alle intents met die naam.

Door deze techniek kan Ginius vrij accuraat bepalen wat de gebruiker nu eigenlijk bedoelt. Hebben alle intents een te lage score? Dan moet Ginius er zich op een zo elegant mogelijke manier uitpraten.

 

Een handige gebruikersinterface

Simpel aan de achterkant

Nieuwe gins toevoegen, smaken combineren of vragen samenstellen? Dat kan zelfs het kleinste kind! We creëerden een gebruiksvriendelijke back-end waarin je eenvoudig alle gins, tonics, botanicals en vragen kan beheren. Bovendien kunnen we ook heel snel de chatgeschiedenis lezen. Zo merken we welke gins nog ontbreken, waar onze bot nog moet bijleren, …

 

 

Wil je praten tegen Ginius? Dan moet je nog heel even wachten. We zijn de chatbot nog grondig aan het testen en bijstellen. (Ofwel: eigenlijk zoekt het developmentteam een reden om gin te drinken tijdens de werkuren.)