Investeer in gebruikerservaring

Bijna 1 op 3 Belgen rekent dagelijks op de financiële diensten van Belfius. Met mobiel bankieren maken zij het mogelijk om hun klanten op elk uur van de dag van dienst te zijn.

Samen met Belfius zorgen wij voor een aangename mobiele gebruikerservaring.

Belfius

De aanpak

Praktische flows, waar gebruikers met plezier naar terugkeren

Belfius zet hard in op digitalisering. Hun apps scoren het allerhoogst in de App Store en op Google Play (4,6/5). Dit leverde hun reeds verschillende prijzen op. Hun doel is duidelijk: de grootste zijn. Dat gaat niet zonder een gebruiksvriendelijke flow. Het is onze taak om de ideeën die Belfius aandraagt, te vertalen naar de noden van de gebruiker.

Van idee naar wireflow tot prototypes en uiteindelijk het design. Er is een continue wisselwerking tussen Belfius en onze UX-experts. Belfius levert ons ideeën vanuit hun business standpunt en wij passen vervolgens de best practices van UX-flows toe. Zo dragen wij bij tot de meest efficiënte gebruikerservaring.

 

Onze uitdaging

De bijbel voor elke Belfius designer

De huisstijl van Belfius is heel belangrijk, hier wordt niet van afgeweken. Door gebruik te maken van een styleguide creëren we een uniforme stijl doorheen alle platformen. Op deze manier herkent een gebruiker meteen de verschillende functionaliteiten, of hij nu via mobile, tablet of desktop zijn bankzaken regelt. Nieuwe zaken worden meteen toegevoegd, zo blijft iedereen up to date.

 

Het resultaat

Een flinke opknapbeurt

Naast de retail en customer banking app, die bestemd is voor particulieren, werken we ook aan de public en corporate banking app. Deze wordt gebruikt door 100% van de steden en gemeenten! Naast gebruikservaring, draait het hier ook om redesign.

Er zijn tientallen bestaande flows in de oude BelfiusWeb omgeving, die na 20-25 jaar nooit werden aangepakt door een UX-expert. Resultaat: onoverzichtelijke tabellen met veel te veel info en forms met onlogische flows. Wij nemen elke afzonderlijke functionaliteit onder handen en zetten de flows eveneens om naar de nieuwe stijl. Zodat ook deze conform de algemene Belfius branding en styleguide zijn.