Interactieve map voor bezoekers

BASF Antwerpen  is de grootste chemische productie site van België. Met zo’n 6km2, meer dan 50 installaties en 3100 werknemers is het een complex geheel van gebouwen en productieprocessen. Als bezoeker of nieuwe werknemer weet je vaak niet waar lopen…

BASF

ONZE OPLOSSING

Een digitaal productieschema dat iedereen begrijpt

We creëerden een interactieve plattegrond waarop de verschillende installaties, partners en waardeketens binnen de BASF site tot leven komen. Meer dan 50 installaties zijn met elkaar verbonden zijn in “productiebedrijven”. Zo maakt de ene installatie grondstoffen, die in een andere installatie verwerkt worden tot een ander product of tussenproduct.

Dit complexe kluwen van gebouwen, installaties en partners wordt verduidelijkt in een interactieve map, die  beschikbaar gesteld wordt op tablet en op grote touchscreens doorheen de BASF site.

 

 

Op de map zijn meerdere productiebedrijven afgebeeld, die met een klik of tap ontdekt kunnen worden. Bij elk productiebedrijf of cluster verschijnt er een zijpaneel met informatie over de verschillende installaties binnen deze cluster. Heel wat productiebedrijven bevatten meerdere installaties die men kan aanklikken.

Daarbij worden ook de productiestromen weergegeven met pijlen. Blauwe pijlen geven de grondstoffen weer, groene pijlen zijn aangekochte grondstoffen en oranje pijlen zijn tussenproducten die verder worden verwerkt op de BASF-site. Zo worden de onderlinge connecties tussen de installaties op de BASF site duidelijk in kaart gebracht!

 

WERKWIJZE

Op zoek naar een goede representatie

Een complex geheel vereenvoudigen naar een behapbare representatie was de grootste uitdaging in dit project. Een bedrijfsbezoek met de nodige uitleg was het startpunt van een fijne samenwerking. Samen met BASF draaiden we de site ondersteboven totdat we het blindelings kenden.

 

 

De vele gebouwen & installaties op de site moesten vereenvoudigd worden tot een herkenbare illustratie. Het correct weergeven van de installaties, partners en waardeketens was een hele uitdaging.

De volgende stap was het correct visualiseren van de relaties tussen de installaties onderling. De juiste pijlen tonen van en naar de verschillende productiebedrijven, op het juiste moment! Het spreekt voor zich dat we veel bijgeleerd hebben over de chemie…

Ook de plattegrond zelf kreeg de nodige aandacht: de landmarks zijn belangrijk voor gebruikers om zich te kunnen oriënteren op de BASF site.

 

HET RESULTAAT

Een wegwijs voor alle bezoekers

Het digitaal productieschema dient nu om bezoekers voor te bereiden voordat ze de productie site betreden. Door eerst door het digitale schema te lopen, verlopen de bezoeken efficiënter. Daarnaast wordt het ook ingezet tijdens opleidingen van nieuwe werkkrachten die de site gaan betreden.

 

BASF

 

Nu jij! Maak jouw bezoekers ook wegwijs met een digitale map

Neem contact op met onze experten