De 4 conferenties waar wij naar uitkijken in 2019

Een nieuw jaar betekent ook een heleboel conferenties waar we naar uitkijken bij Digiti. Als Digital agency zijn we graag up to date met de laatste nieuwe trends en werkwijzen. En oké, het internet staat vol met artikels, instructiefilmpjes en podcasts, maar er is niets  beters dan een face-to-face ervaring. Wij lijsten alvast enkele van onze favorieten voor je op!

1. NN/g

De conferentie van Norman Nielsen Group staat zeer hoog op onze lijst. Obviously. De wereld van User Experience design staat niet stil, en dat weet NN/g maar al te goed. Zij zijn een wereldwijd UX research & consulting bureau dat dag in dag uit niets anders doet dan onderzoek voeren naar online gebruikerservaring. Op die manier ondersteunt ze ook ondernemingen wereldwijd in hun zoektocht naar de online noden van hun gebruikers. Zelfs bedrijven als Google, Ebay en Sony kloppen aan bij NN/g voor hun expertise en onderzoek.

Elk jaar organiseren zij zeven dagen lang workshops, trainingen en presentaties over UX. “Zeven dagen over één topic?!” denk je misschien? Oh jawel, want over UX kan je oneindig lang doorgaan. De sessies gaan van brainstormtechnieken tot storytelling, tot het faciliteren van UX-workshops. Zeer gevarieerd dus en voor elke (UX) designer wat wils.

Lees hier wat we in de editie van 2018 hebben opgestoken. 

UX conferentie Norman Nielsen Group

2. Fronteers

Fronteers is er eentje dat ondertussen al lang meegaat en waar wij ook steeds opnieuw naar uitkijken. Vorig jaar mochten ze 10 kaarsjes uitblazen en hebben ze Front-end development naar een hoger niveau gebracht. Het is namelijk één van de betere Front-end conferenties van Europa, jaarlijks georganiseerd bij onze Noorderburen in Amsterdam.

Naast conferenties organiseren ze ook kleinschalige meet-ups en workshops om nieuwe technologieën en inzichten te delen.

Elk jaar opnieuw weten ze interessante sprekers te strikken van bedrijven als Intel, W3C, Google,…. Om er maar een paar op te noemen. De data voor dit jaar zijn nog niet gekend, maar we staan alvast in de rij voor de tickets!

3. Full Stack Europe

Full Stack Europe is dan weer een nieuwkomer in de conferentie-wereld én op een steenworp van de Kempen, namelijk Antwerpen. Daar gaan we zeker een kijkje nemen! Zoals de naam het doet vermoeden is het dus voor Full Stack developers. Een fancy woord voor “ieder soort developer”. Of je nu een back-ender, Front-ender of zelfs een Digital Designer bent, iedereen in de digitale wereld is welkom!  

De organisatoren, Freek Van der Herten en Dries Vints zijn ook geen vreemden voor ons. In de Opensource gemeenschap van België zijn zij namelijk zeer bekend.

Wanneer het exact doorgaat, wie er komt spreken en welke topics aangehaald zullen worden, is nog niet geweten. De verwachtingen liggen in ieder geval hoog!

4. TNW

The Next Web (TNW) is er ook eentje die al lang meegaat in de geschiedenis van conferenties. Iedereen die iets met technologie te maken heeft, kent deze conferentie en is er minstens al één keer naartoe geweest (of zo zou het toch moeten zijn). The Next Web staat dan ook standaard in onze agenda vastgepind.

De lijst van de 2019 sprekers klinkt al veelbelovend. Zo is David Allen, auteur van het boek “Getting things done” te gast, alsook Steve Vasallo van “The way to design”. Niet alleen auteurs komen er spreken, ook CEO’s van start-ups tot multinationals, creative directors, strategen, etc.

Naast presentaties biedt TNW ook een hele ervaring. Je begeeft je als het ware op een festival waar je gaat kijken naar enkele digitale rocksterren. Er is voor ieders wat wils, en is er ook geen gebrek aan ontspanningsmogelijkheden tussen de verschillende sessies door.

Ja, je zou inderdaad kunnen zeggen dat dit het Tomorrowland is van de conferenties. Het is meer dan gewoon in een muffe zaal zitten en luisteren. Het is een ervaring waar je inspiratie opdoet, connecties legt en kennis vergaart over “all things tech”.

Lees hier onze belevingen van vorig jaar.

The next web conferentie

Het nieuwe jaar heeft dus weer heel wat te bieden. We pinnen deze data alvast in onze kalender en kijken er ongeduldig naar uit.