Van de schoolbanken tot Front-end expert: mijn groei bij Digiti

Ik startte mijn Front-end Developer carrière bij Digiti als stagiair. Ondertussen behoor ik al tot het vaste Developers team. Hoe ik dat allemaal klaargespeeld heb? En hoe Digiti me daarbij heeft geholpen? Dat leg ik je graag even uit.

Jagen op een stageplek

Als student Multimedia en Communicatie technologie zocht ik een stageplek. Toen ik hoorde van een bedrijf in Herentals dat een Schijt-Je-Rijk had georganiseerd voor Music For Life spitste ik mijn oren. Toen ik las dat ze dit met elanden op het terras van hun kantoor hadden gedaan, wist ik dat dit geen saaie stageplek zou worden. Toevallig organiseerde onze school KdG in oktober een Hackaton bij hen. Nadien was ik zeker dat dit een super fijn bedrijf was.

Slagen tijdens mijn Front-end Developer stage

Tijdens mijn stage als front-end developer mocht ik direct aan coole projecten werken. De opdrachten waren uitdagend en buiten mijn comfort-zone. Tijdens de introductie was ik onder de indruk van de doordachte designs. Bij de oplevering was ik dan ook super trots op het eindproduct.

Het team is enorm behulpzaam. Iedereen stond klaar om me op weg te helpen of mee bugs op te sporen. Ik kreeg de vrijheid om zelf dingen uit te pluizen en op die manier nog meer te leren.

Het einde van de stage naderde en met een klein hartje nam ik afscheid. Wanneer ze vroegen of ik interesse had om hun team te vervoegen als front-end developer moest ik dan ook geen twee keer nadenken. Eerst begon ik halftijds zodat ik mijn eindwerk nog kon afwerken, daarna startte ik voltijds.

Groeien in mijn job als Front-end Developer

Ondertussen werk ik nu al meer dan drie maanden bij Digiti. De projecten blijven enorm uiteenlopend. Zo heb ik al enkele sites met Statamic opgezet, een kalender web-app in Angular gecreëerd en word ik betrokken bij Development meetings om mee vorm te geven aan de manier van werken. Projecten van A tot Z opzetten, af en toe aanpassingen maken aan bestaande websites en marketeers bijstaan in technische zaken en SEO optimalisatie; het hoort er allemaal bij!

Wat verwachten wij van een Front-end Developer? Lees de vacature!

Niet alleen tijdens mijn stage maar ook nu nog word ik goed begeleid. We bekijken samen hoe ik verder kan groeien en welke middelen ik daarvoor nodig heb. Tijdens deze gesprekken krijgen ik feedback en kan ik zelf ook mijn mening geven. De boog kan niet altijd gespannen staan en dat beseft Digiti maar al te goed. We komen geregeld samen en koppelen het aangename aan het nuttige. Zo leer je iedereen ook eens op een andere manier kennen.

Je kan op veel plekken aan leuke projecten werken en fijne mensen tegenkomen, maar wat Digiti écht onderscheidt van de rest is dat ze zichzelf in vraag durft te trekken en zich zo opnieuw durft uit te vinden. Daarbovenop word je ook betrokken bij heel dat proces. Op die manier weten ze toch altijd klant en medewerker tevreden te houden.

Ook bij Digiti werken? Word Front-end Developer. Solliciteer hier!