6 dingen die door mijn hoofd spookten tijdens mijn eerste weken bij Digiti

Naam: Yana Vandeborne

Leeftijd: 21 jaar

Woonplaats: Tienen (je weet wel, van de suiker)

Opleiding: Digital Media Manager

Functie: Stagiair Digitale Marketing

Stage, de start van het laatste hoofdstuk in mijn drie jaar durende communicatiemanagement-verhaal dat zich afspeelde in Mechelen. Voor dit laatste, maar toch wel belangrijkste hoofdstuk, ga ik op verplaatsing naar Digiti. Gelegen in het, voor mij, verre en nog vrij onbekende Herentals. Klaar om omgetoverd te worden in een echte digital marketing expert. Let’s do this!

Die bewuste maandagochtend, aan het begin van februari: vól spanning een uur in de auto. Op naar Herentals! Buiten samenkomen met mede studiegenoot en stagiair Stijn en hop naar binnen. Vanaf de eerste seconde voel je je welkom in dit bruisende bedrijf. We krijgen meteen de volledige tour, of toch bijna, want het sportdak ontdekken we pas wanneer het weer wat zonniger wordt…

Zo’n stage bij Digiti, hoe loopt dat eigenlijk? Ik loods jullie erdoor aan de hand van 6 dingen die door mijn hoofd spookten tijdens mijn eerste weken bij Digiti.

1. Zoveel nieuwe namen, hoe ga ik die ooit onthouden?!

Ik moet toegeven, ik was wat overweldigd die eerste ochtend. Dus toen Marie-Anne ons alle namen mededeelde had ik ze niet meteen allemaal mee. Maar geen nood! Die van het marketing team had ik vrijwel meteen mee en ook de rest van de namen volgden al snel in de daaropvolgende week.

2. Werken op mijn verjaardag? Dat meen je niet.

Week twee en het was al zo ver, mijn 21ᵉ verjaardag. Een jaar ouder, maar nog steeds de jongste van het bedrijf. De taart? Die heeft de autorit gelukkig overleefd. Oef! Ik installeer ze in de keuken en gooi snel een foto op Slack om de collega’s te laten weten dat ze mogen toeslaan. Meteen krijg ik heel wat fijne verjaardagswensen terug. En weet je wat? Werken op je verjaardag is echt niet zo erg bij Digiti.

3. Krijg ik écht al die verantwoordelijkheid al?

Zelf je agenda samenstellen, een volledig jaar aan content inplannen voor een klant, meetings bijwonen… Dit is nog maar een peulschil van de gevarieerde opdrachten die je als stagiair bij Digiti krijgt. Al vanaf de eerste dag word je erin gezogen en staat je agenda goed vol. Geen tijd om je te vervelen dus!

Yana Vandeborne Stage Digiti

4. Analyseren ze nu wééral die aflevering van Temptation Island?

Tot voor kort had ik nog nooit meer dan één volledige aflevering van het oh zo hoogstaande programma Temptation Island gezien, maar sinds het begin van de stage ben ik het gewoon gaan kijken om de gesprekken rond de eettafel te kunnen volgen. En laat ik eerlijk zijn, deze zijn zowaar veel beter dan het programma zelf. En dan heb ik het nog niet eens over ’t lijstje mol-verdachten dat ook wekelijks onder de loep genomen wordt.

5. Dus ik mag ook tijd inplannen om extra certificaten te behalen?

Stage is ook leren, maar dat ik effectief tijd mocht inplannen om bijvoorbeeld Google of Hubspot certificaten te behalen? Dat had ik niet verwacht! Interessant, eens wat anders dan de dagelijkse gang van zaken. Bovendien bekom ik ondertussen weer heel wat nieuwe kennis die ik daarna ik de praktijk meteen mag gebruiken. Work hard, play hard! De truc is om een goede balans tussen beiden te vinden. Deze kans om op een andere manier bij te leren is een soort beloning voor al het andere werk dat ik al leverde. En  het geeft me nieuwe inzichten op gebieden waar ik misschien nog niet zoveel ken.

6. Friyay! Tijd voor Happy Friday!

De vraag die iedere vrijdag door alle hoofden van de Digitisten spookt: “Is het al tijd voor Happy Friday?”. De werkweek is op z’n einde, tijd om samen met de collega’s het weekend goed in te zetten. Bovendien is iedere week anders want elke editie staat een andere collega in voor de organisatie, alleen de Gin Tonics zijn een terugkerende vaste waarde. So… is it Gin o’clock yet?

Digiti Happy Friday

Heel wat gedachten die dus al door mijn hoofd spookten die eerste weken. En waarschijnlijk zullen er nog heel wat volgen voor het einde van mijn stageperiode. Misschien wel zoveel dat er een vervolg kan komen op deze post? Dat zal de toekomst uitwijzen. Nu ga ik weer verder met alweer een tof nieuw project. Tot de volgende!

Wil jij, net zoals ik, stage lopen bij Digiti?