Waarom elke stagiaire droomt van een stage bij Digiti

Ondertussen vallen er al enkele blogartikels te lezen van stagiaires bij Digiti, maar ik ga jullie vertellen waarom een stage bij Digiti pas écht de moeite waard is. Momenteel slijt ik hier mijn zesde week en heb ik al zoveel geleerd! Allemaal dingen waar je op een andere stageplaats alleen maar van zou dromen. Hieronder lijst ik ze even voor je op.

5 unieke ervaringen tijdens mijn stage bij Digiti

Stage bij Digiti

1. De magische krachten van een Lead Generation Campagne

Marketing automation: een vaag begrip vóór Digiti, een ingebakken handeling na Digiti. Vanaf dag één mocht ik campagnes uitwerken voor een klant. De instroom opzetten via social media advertenties en Adwords, een landingspagina ontwerpen in Hubspot, een thank you-page eraan koppelen, via Zapier een e-mail versturen naar de klant én mezelf en vervolgens de lead wegschrijven in Google Sheets, enzovoort enzovoort. Ik mocht zelfstandig uitpluizen hoe ik dit ging aanpakken en kreeg de vrijheid om met eigen ideeën te komen. Vervolgens mocht ik het budget vrij spenderen aan online advertenties zolang er maar een gegronde reden aan verbonden was.

Ondertussen voel ik me Superwoman bij het ontvangen van mailtjes van die nieuwe leads en is het zaak om de campagne steeds verder te optimaliseren. Het is leuk dat je de vrijheid krijgt om dit zelf op te zetten en verder op te volgen hoe dit verloopt.

2. Het leven van een online marketeer in een klein bedrijf

Bij Digiti werken een 20-tal mensen met verschillende achtergrond. Front End developers, designers, Back End developers, online marketeers, UX/UI designers en project managers zitten rond dezelfde tafel verdeeld over twee ‘tribes’ waar ik gewoon ben aangesloten. Zo kun je snel vragen stellen aan een collega en leer je ook van alles over hun vakgebied. In grotere agencies zouden deze over andere afdelingen verspreid zijn. Het gevolg is dat je nauwelijks contact hebt met elkaar. De focus is bij stagiaires in grotere agencies veel meer afgebakend, terwijl ik hier heel veel zelf mag doen. Dat vind ik een groot voordeel. Bovendien kent iedereen elkaar persoonlijk, wat echt een toffe sfeer geeft. Daar zetten ze bij Digiti ook keihard op in met hun wekelijkse Happy Fridays, 2-maandelijkse teambuildings en Brains & Breakfast voormiddagen.

Stage bij Digiti

3. De impact van een aangename werkomgeving

Heb je de foto’s van the Digiti-office al eens bekeken? Leuke en kleurrijke meubels creëren een huiselijke sfeer. Geen grijze, saaie, vierkante ruimtes in dit kantoor, maar natuurlijke objecten en kromme lijnen. Het geeft zoveel meer plezier om te werken in een dergelijke gezellige omgeving. Zo schrijf ik dit artikel momenteel aan de lange tafel van onze tribe, onder een lamp gemaakt van een boomstam, achter berkenbomen, naast een door cactussen geïnspireerde kapstok. Geweldig vind ik dat, en ik vrees dat ik mijn draai nooit meer in een doorsnee kantoor zou kunnen vinden!

4. Een life changing experience: The Next Web

Al een geluk was er een kaart over voor The Next Web waar ik samen met onze CEO en een collega mocht proeven van het reilen en zeilen op een belangrijke conferentie. Ik ben ervan overtuigd dat stagiaires doorgaans niet mee kunnen naar zo’n event. Je kunt dus al raden hoe blij ik was! Valt het op? Heel interessant om op 2 dagen tijd zoveel belangrijke spelers live te zien spreken. Je leert jezelf hier ook beter kennen door te ontdekken welke topics je het interessantste vindt. Ook had ik nooit gedacht dat een conferentie zo hip kon zijn. Het was zeker een unieke ervaring waar er toch een aantal dingen van zijn bijgebleven.

Digiti op The Next Web Digiti op The Next Web

5. Ruimte om te groeien

Op mijn eerste dag mocht ik een analyse maken van Digiti zelf: wat zijn hun sterke punten, wat zou ik verbeteren, wat zijn leuke dingen om nog te doen? Uit mijn lijstje zijn ondertussen toch al enkele ideeën gebruikt. Fijn dat je een eigen idee al meteen kunt zien evolueren tot een afgewerkt resultaat. Bij Digiti luisteren ze naar wat je wilt leren. Er is ruimte om elke weg in te slaan, of dat nu SEO, content, link building, SEA of social media is. Ze houden hier zoveel mogelijk rekening mee door je taken af te stemmen op je troeven en ambities. Dat is ook iets waar veel stagiaires jaloers op zouden zijn. Ik heb heel veel afwisseling in taken en mag alles wel eens proberen, wat weer het gevolg is van een kleiner team zoals ik eerder al schreef.

Long story short, ik ben heel blij dat ik bij Digiti ben beland. Ik kwam in een tof team terecht dat me vanaf dag één opnam als een volwaardige collega. Momenteel heb ik nog vier weken te gaan, maar de tijd vliegt vooruit. Ik ben er zeker van dat niemand hetzelfde terugkeert van een stage bij Digiti, maar gegarandeerd wordt omgevormd tot een krak in zijn vak. En daarom, merci allemaal!

Wil jij, net zoals ik, stage lopen bij Digiti?