Hoe Google zorgt voor meer tijd én productiviteit op de werkvloer

Google is onmisbaar geworden. Toch? We gebruiken het dagelijks, voor vanalles en nog wat. Maar wist je al dat je met behulp van een Gmail account en een paar simpele tools en tricks heel wat tijd en ergernis kunt besparen? Wij vatten een paar handige Google hacks voor je samen die je vast nog niet kent. Of je nu een echte growth hacker bent of niet, hier kun je vast iets mee doen!

Je persoonlijk e-mailadres met Gmail

We weten het allemaal: een professionele e-mail krijgen van iemand met @gmail op het einde van zijn e-mailadres, dat is eigenlijk helemaal niet zo professioneel. Toegegeven: meestal komt het zelfs onprofessioneel over, en dat geeft meteen een slechte indruk. Voorkom deze valse start met een Gmail hack, door je e-mailadres aan te passen.

Gmail Account settingsDo it yourself

Om vanuit Gmail berichten te verzenden met een persoonlijk e-mailadres, zoals jenaam@jebedrijf.com, moet je slechts een paar stappen volgen:

  • Meld je aan op Gmail en ga naar ‘Settings’
  • Kies ‘Accounts’
  • Klik op ‘Add another email address’
  • Bevestig het via je huidige e-mailprovider.

Om berichten van jouw bedrijf te ontvangen in Gmail, doe je het volgende:

  • Login bij je huidige e-mailprovider
  • Ga je naar je instellingen en pas in je gegevens aan dat er een kopie wordt gestuurd naar je gekoppelde Gmail account (de meeste providers bieden zo een setting aan).

E-mailfiltering met Gmail

In een professionele omgeving krijg je veel (of enorm veel) e-mails binnen op een dag. Je verliest dan ook heel wat tijd om elke keer in je inbox te kijken of er een belangrijke e-mail is binnengekomen. Met Gmail kun je filters instellen, waardoor berichten op basis van van bepaalde e-mailadressen, bepaalde onderwerpen, of woorden in het bericht, automatisch terechtkomen in een bepaalde map. Zo maak je snel een onderscheid tussen heel belangrijke berichten die je meteen moet nakijken, en onbelangrijke berichten die je even kan laten wachten. Handig toch?

Gmail Filter settings

Do it yourself

  • Meld je aan op Gmail en ga naar ‘Settings’
  • Selecteer ‘Filters and Blocked Addresses’
  • Click op ‘Create a New Filter’ en bepaal je instellingen

E-mailtracking met Yesware

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen wie je e-mail heeft gekregen en geopend, en wie er effectief iets mee gedaan heeft. Het is natuurlijk wel belangrijk om daar achter te komen. Daarvoor zijn er heel wat tools, net zoals Yesware. Met Yesware kun je zien wanneer je e-mails zijn geopend, op welke locatie ze zijn geopend, via welk toestel, en welke acties de ontvangers hebben ondernomen.

Yesware Logo

Do it yourself

Heel simpel: Installeer de software van Yesware voor je team. Eerst eens proberen? Dat kan ook, met een free trial.

E-mailplanning met Assistant.to

Met een tool als Assistant.to kun je snel en efficiënt afspreken met al je klanten en prospects, en belangrijke vergaderingen inplannen. Je stuurt hen direct vanuit Gmail een aantal mogelijke tijden en locaties voor je meeting. De ontvangers kunnen onmiddellijk aangeven wat voor hen het best werkt. Zo wordt jouw Google Calendar automatisch aangepast.

Assistant.to

Do it yourself

Om gebruik te maken van Assistant.to installeer je de tool gewoon op je computer. ‘T is ook nog eens volledig gratis!

Nog meer growth hacks? Met deze eenvoudige growth hacks maak je het verschil.

E-mailautomatisatie met Boomerang

Boomerang is een software oplossing waarmee je meer controle krijgt over wanneer je e-mails verzendt en aankrijgt. Zo kan je e-mails nu schrijven, en later automatisch verzenden. Boomerang herinnert je ook aan bepaalde e-mails die je nu nog niet wil behandelen, maar later wel moet opnemen. Het archiveert berichten tijdelijk, om ze op het juiste moment weer bovenaan je inbox te doen verschijnen.

Boomerang Gmail Logo

Do it yourself

Ook dit doe je makkelijk zelf door Boomerang voor Gmail gewoon te downloaden en te installeren voor je browser.

Complexe berekeningen met Chrome

Een wiskundige berekening doen, zonder tijd te verliezen? Hoewel we het graag zouden willen, kunnen we al die berekeningen niet snel in ons hoofd doen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen! Denk maar aan die calculator op je smartphone of computer, en ons ouderwets rekenmachine. Toch neemt ook dat tijd in beslag. Met Google Chrome kun je heel gemakkelijk complexe berekeningen doen door ze simpelweg in te typen in de zoekbalk. Het antwoord verschijnt automatisch in het dropdown menu.
Google Chrome Berekening

Do it yourself

Test het zelf eens uit! Open Google Chrome en typ eender welke berekening in. 

Branding met Google+

Je kan Google+ en Gmail heel makkelijk inzetten in je branding strategie. Het is namelijk heel makkelijk om eender wie uit je e-maillijst toe te voegen in je Google+ Circles. Er is een grote kans dat ze jou meteen ook toevoegen in hun eigen circles.

Google+ Logo hack

Do it yourself

Om dit te doen heb je natuurlijk een Google+ account nodig. Vanuit je Gmail e-mails voeg je dan direct mensen toe aan je circles.

Fan van deze Google hacks?

Wij kennen nog meer handige tips om jouw productiviteit te boosten! Neem meteen contact met ons op.