Het leven zoals het is: thuiswerken bij Ilke

Voltijds thuiswerken is nu voor velen dagelijkse realiteit. De ene is er al beter op voorzien dan de andere. Wij waren eens benieuwd naar hoe onze Digitisten thuiswerken, hoe zij hun dag indelen en wat voor hen het beste werkt om te concentreren. Nu is het aan Ilke, UX/UI Designer en een echte cat lady. Haar werkplek is waar haar kat staat.

Om 7.15 uur gaat de wekker. Tijd om op te staan. Afhankelijk van de dag, het weer en de goesting, gaat ze samen met haar lief een halfuurtje fietsen. Er is amper verkeer en het is een goede manier om de dag te beginnen.

Rond 8 uur gaat Ilke aan de slag. Voordat ze full-focus aan haar opdracht van de dag begint, leest ze haar e-mails en Slack-notificaties. Staan er dringende zaken op de agenda? Dan doet ze die eerst zodat anderen verder kunnen. Dat soort werk varieert heel sterk. Dat kunnen assets zijn die de Front-end Developers nodig hebben of aanpassingen aan bestaande designs, verwerking van feedback van de klant, …

Rond 10 uur is het tijd voor een break en om haar slapende kat, Babou, wakker te maken.

Na wat cuddles van Babou kan ze er weer voor een paar uur tegenaan om gefocust te werken.

Om 12 uur stipt is het tijd voor lunch. Omdat ze ‘s morgens niet ontbijt, is de honger redelijk groot. ‘s Middags checkt ze steeds de laatste update over corona #flattenthecurve!

Rond 13 uur vat ze het werk terug aan. In de namiddag stort ze zich graag op haar belangrijkste taken. Ze verwerkt dan Keynotes van de workshops in digitale strategie die ze mee begeleidt, ontwerpt websites, tekent app flows uit of bedenkt concepten en werkt die uit voor klanten. Ook Babou helpt graag een handje.

Nadat ze een grotere taak heeft afgerond, neemt ze wat kleinere taken op, zoals bijvoorbeeld socialmediaposts ontwerpen. Voor al die taken is er maar één tool waar ze het liefste mee werkt: Figma. Een design tool waarin je met meerdere mensen tegelijk kan samenwerken.

“Blij dat ik zo’n gevarieerde job heb! Dat maakt het thuiswerken wat interessanter.”

Rond 15 uur port haar lief haar soms aan om mee te doen met zijn work-out. Even een kwartier tot een half uur de beentjes strekken – omdat het moet. Nadien voelt ze zich er altijd wel beter bij dus gelukkig motiveert haar lief haar.

Tussen 17 en 19 uur stopt Ilke met werken. Ze sluit haar dag af door haar dagelijkse update in Slack te posten, haar laptop volledig af te sluiten en haar schoenen aan te trekken voor een fikse wandeling. Ze heeft het geluk vlakbij de Schorre te wonen, waar ze helemaal tot rust komt.

Eens thuis is het tijd om te koken, te eten en in de zetel te hangen. Een spelletje op Playstation of Switch of enkele series bingewatchen op Netflix. Er is keuze genoeg om de verveling tegen te gaan.

Thuiswerken heeft zo zijn voor- en nadelen. Het sociaal contact met collega’s is zeker een gemis, ook al wordt dat virtueel zo goed mogelijk opgevangen. Anderzijds is er wel meer tijd voor ontspanning en vrije tijd. You win some, you lose some 🤷‍♀️ Lees ook hoe Back-end Developer Evert en Content Marketing stagiaire Leen het thuiswerken ervaren.