Scorebin: Work hard, play hard

Een groot deel van de Digitisten is verzot op FIFA. Het spel zorgde voor heel wat middagen plezier, was de start van een gezonde competitie en resulteerde in kleine discussies over de classificatie. Zo gingen we ervan uit dat Andries de Ibrahimovic van ons team was, terwijl Jenthes speelstijl leek op die van Mark Vertongen. Maar klopte die veronderstellingen wel? We creëerden een digitale oplossing die voor eens en altijd komaf maakte met deze discussies.

Standen bijhouden: een pain in the ***?

Toen we verhuisden naar ons huidige kantoor, gingen we op zoek naar een deftige manier om onze FIFA-scores bij te houden. Een Numbers-bestand is een leuke basis, maar geraakte al snel in de vergetelheid. Daarom dook ik, samen met één van onze developers, de meetingroom in. We bedachten en creëerden Scorebin, een tool die het resultaat van elk spel kan bijhouden.

scorebin01

Intuïtief toevoegen en mooi displayen

Scorebin werd op een intuïtieve en simpele manier opgebouwd. Spelers mogen immers geen tijd verliezen of afgeleid worden tijdens een spel. Bij de aanvang van een wedstrijd selecteert iemand alle medespelers, tijdens het spel laat Scorebin je gerust en na afloop duid je even de winnaar(s) aan. Zonder dat je hoeft in te loggen of minutenlang bezig bent, kan je dus een score toevoegen!

scorebin03

Meer dan een MVP

Scorebin is één van onze MVP’s. Hoe langer we ermee bezig zijn, hoe meer we uit ons idee willen halen. Zo willen we Scorebin blijven verbeteren en een extra laag toevoegen aan elk spelletje. Denk maar aan de statistieken die je kan krijgen over:

  • jouw win-ratio
  • wanneer je het beste scoort
  • welke techniek je het best gebruikt
  • wie het meeste fouten maakt
  • met wie je het best samenspeelt

Op dit ogenblik gebruiken we Scorebin enkel voor onze FIFA-matchen, maar wanneer de laatste bugs eruit zijn, willen we de tool lanceren voor iedereen. Zo kan jij Scorebin gebruiken voor jouw competitieve wedstrijden of spelletjes!

Wil je digitaal groeien? We helpen je graag!

Neem contact met ons op