Trello, superhero: Hoe een communicatietool de productiviteit van je bedrijf bevordert.

Je productiviteit verhogen, vlottere communicatie én het overzicht behouden over alle to do’s van de week: het zijn issues die bij elk bedrijf de nodige aandacht vereisen. En daar vormt Digiti geen uitzondering op. Wat voor ons werkt? Dat is Trello. Een tool die we ondertussen eigen hebben gemaakt, om onze interne flow en communicatie te stroomlijnen.

Trello, superhero

Trello is een visuele samenwerkingstool, die je toelaat om je papieren post-its te vervangen in digitale kaarten. Met simpele borden, lijsten en taken stel je zo ieder project visueel voor, is het makkelijk om verantwoordelijkheden vast te leggen, én het overzicht te behouden. Je deelt zo’n borden namelijk met de rest van je team, en zelfs met je klanten.

Trello superhero: hoe trello productiviteit verhoogt

En of dat scoort! Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd gebruiken Trello als communicatietool. Zélfs de top-marketingteams van grote Fortune 500 bedrijven maken maar al te graag gebruik van onze kleine vriend. Daar mogen we al eens een klapje voor doen!

Trello is namelijk een heel flexibele tool. Hoe dat komt? Simpel: het forceert je niet in een bepaald proces of systeem van werken, maar laat je heel vrij in de manier waarop je het gebruikt. Het is een persoonlijke tool, dat zich heel makkelijk aanpast aan je eigen interne bedrijfscultuur.

Next level post-its

Wat je er allemaal mee doet?

 • Je lijst projecten op, en stippelt ze uit in verschillende fasen ;
 • Je stelt een interne planning op, en deelt die met het team ;
 • Je voegt links, bijlagen, deadlines en checlists toe ;
 • Je start een gerichte discussie ;
 • Je voegt labels toe, en wijst teamleden toe aan bepaalde to do’s ;

De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos! Daarom vertellen we je graag hoe deze tool de interne communicatie én planning bij Digiti bevordert. Wie weet haal je daar wel de nodige ideeën uit.

Nóg beter samenwerken? Misschien is Sharepoint wel iets voor jouw bedrijf. 

Hoe Trello Digiti’s interne communicatie bevordert

 1. Minder rompslomp, meer actie
  Trello werkt zo vlot en flexibel dat plannen en communicatie gewoon veel minder tijd in beslag neemt. De handige visuele interface met drag ‘n drop laat je snel lijsten en taken toevoegen en verwijderen. Zo verlies je minder tijd in andere tools, en blijft er meer tijd over voor actie.
 2. Taken verdelen: fluitje van een cent
  We gebruiken de tool dan ook om snel taken te verdelen. Dat kan door teamleden te assignen aan bepaalde to do’s. Met een deadline en een checklist erbij wordt elke briefing nog duidelijker én makkelijker op te volgen. Bovendien connecteerden we Trello met Slack. Op die manier krijg je een melding van nieuwe to do’s, en verlies je niets uit het oog. Met een korte briefing bij elke to do, wordt elke real-life briefing stukken makkelijker. Je team is beter voorbereid, beter op de hoogte én productiever. Score! En ook G-mail is bij ons erg goed bevriend met Trello. Door een integratie via IFTTT worden bepaalde e-mails meteen in Trello gezet. Dat maakt ‘t leven nog makkelijker.
 3. Stand-ups for the win
  Een digitale tool als basis, betekent dat dan dat je minder écht communiceert? Zeker niet, want wij houden een dagelijks Trello meeting. Een stand-up, waarin we de wekelijkse planning overlopen en hoe elk teamlid in dat plaatje past. Trello creëert een structuur, die we elke dag op 10min tijd dubbelchecken in het team. Die meeting is een moment voor feedback, discussie en updates. Zo is iedereen op de hoogte van ‘t verloop, vermijden we fouten en werken we productiever dan ooit.
 4. A meeting’s best friend
  En ook tijdens onze langere meetings is Trello onze beste vriend. We bereiden voor wat er besproken moet worden, hoeveel tijd we daarvoor hebben en welke taken er zijn. Stuk voor stuk checken we die zaken af. Op die manier houden we een visueel overzicht op de agenda, en passen we die makkelijk aan naargelang de agendapunten veranderen. Trello is dynamisch en flexibel, en da’s top voor een digitaal team als bij Digiti.
 5. Onboarding als een pro
  En onze nieuwe Digitisten? Ook zij maken onmiddellijk kennis met Trello. Ons onboardingproces verloopt in eerste instantie via deze tool. Zo helpen we elke nieuwe starter vlot op weg. Met een paar technische zaken, praktische tips, en handige weetjes. Op die manier is de juiste toon gezet, en zijn we heel vlot samen op weg.

Bovendien bevordert Trello niet alleen onze interne communicatie. Het gaat veel verder dan dat. We gebruiken het als communicatietool voor onze klanten, voor de opvolging van specifieke projecten. Zo werk je ook extern productief samen.

Het versterkt onze interne cultuur van transparantie en proactiviteit, en zet ons teamgevoel in de verf. We volgen stagiaires op, gebruiken het als een kanaal voor feedback én plannen onze teamactiviteiten. Voor ons is ‘t dus heel duidelijk: Trello is écht een superhero.

Ook je interne productiviteit verhogen?
Wij tonen je hoe.