Dit is waarom onze Project Managers je digitaal project doen slagen

Onze digitale Project Managers, Marie-Anne en Christophe nemen jouw doelstellingen en visie ter harte en maken de vertaalslag naar hun team zodat het eindresultaat in lijn ligt met je verwachtingen. Ze staan je dan ook met raad en daad bij. Of het nu gaat om een website die meertalig opgezet moet worden, een UX discovery traject of een state-of-the-art webshop, onze Project Managers weten je project steeds in goede banen te leiden. Welke voordelen zij nog bieden? We sommen het even voor je op.

Al overtuigd van hun capaciteiten? Zit eens rond de tafel met hen en bespreek je idee!

In scope of out of scope?

Allereerst, de scope. Hier valt of staat een project mee. Is de scope duidelijk voor jou en voor het team bij Digiti? Zijn er nog onduidelijkheden of ‘gaps’ die besproken moeten worden? De project manager waakt over de scope van het project alsof het zijn/haar pasgeboren kind is. Dit is niet alleen om het team te vrijwaren van extra werk en overuren, maar ook om er voor te zorgen dat je uiteindelijk niet meer moet betalen dan wat er was afgesproken. Zo krijg je niet ineens onverwachts een rekening in de bus.

Duidelijke communicatie

Niets zo vervelend als er al bij de start van een project misverstanden of assumpties ontstaan. Dat is dan ook één van de eerste en belangrijkste taken van een Project Manager: alles op tafel gooien en in vraag stellen. “Die vertalingen? Wie zorgt er voor dat dit gebeurt? Jouw marketing manager? Of heb je liever dat wij een geschikt vertaalbureau kiezen? Oké, we zetten het op onze to-do lijst. Jij zorgt er dan voor dat we die content binnen 2 weken krijgen in .csv formaat? Oké, what’s next?” Het kan soms lijken of ze àlles in vraag stellen, maar dat is nodig. Alleen zo kunnen er duidelijke afspraken gemaakt worden en kan alles op tijd worden aangeleverd. Goede afspraken, maken goede vrienden, niet waar?

De juiste mensen aan de juiste tafel

Christophe en Marie-Anne zorgen er altijd voor dat de juiste mensen betrokken worden in het project. Wil je een nieuwe webapp lanceren waarbij gebruiksvriendelijkheid topprioriteit is? Dan zorgen zij dat onze UX experts mee aan tafel zitten. Gaat het in een latere fase over meer technische zaken, brengen ze onze webdevelopers naar de voorgrond. Dit zorgt er voor dat je steeds de juiste informatie en duiding krijgt.

Planning

Jij rekent er op dat je website live kan gaan op een specifieke datum want daar hangt voor jou heel veel van af. Dat begrijpen wij maar al te goed. Onze Project Managers stellen dan ook alles in het werk om die deadline te halen. Gebeuren er (onverwachte) issues, zullen ze dit ook laten weten en je de impact meegeven. Dankzij hun technische bagage kunnen ze ook snel meedenken met jou om een bepaald issue toch te omzeilen en zo je deadline te halen.

Jouw doelstellingen halen en je werk vergemakkelijken

Christophe en Marie-Anne denken maar al te graag mee met je na over hoe zij jou kunnen ontlasten met enkele van jouw taken of doelstellingen. Je moet maandelijks de nieuwe producten in de webshop plaatsen? Misschien kunnen we wel een script schrijven dat automatisch nieuwe producten pusht naar de webshop zonder dat jij hierin moet tussenkomen. Er is aan jou gevraagd om op kwartaalbasis een nieuwsbrief uit te sturen, maar je hebt echt geen tijd om uit te zoeken hoe dit moet, laat staan om hier content voor te schrijven. This where we chip in! Wij kunnen een template opzetten, een copywriter de tekst laten schrijven en je nadien de resultaten meedelen. Op die manier kan jij aan jouw management de resultaten presenteren en een vinkje zetten achter één van de zovele taken die je het hoofd moet bieden.

Christophe en Marie-Anne: wie zijn ze? Wat doen ze? En waarom zijn ze de perfecte match voor jouw project?

Christophe De Ruyter, 28 jaar – digital project manager since 2015 @ Digiti

Christophe is al 4 jaar Digital project manager bij Digiti. Christophe heeft een groot inlevingsvermogen waardoor hij snel begrijpt waar de klant naartoe wil en wat de huidige pijnpunten zijn. Met zijn UX/UI kennis en gedrevenheid weet hij elk project aan te pakken en te sturen.

Marie-Anne Herremans, 36 jaar – digital project manager since 2008 @ Digiti

Marie-Anne heeft al meer dan 10 jaar ervaring als Project Manager bij Digiti. Met haar technische kennis en analytisch inzicht komt ze snel to-the-point en bedenkt ze meteen oplossingen. Klant en team tevreden houden, is wat haar dagelijks drijft.

Broed je al een tijd op een idee? Zit eens rond de tafel met Marie-Anne of Christophe. Maak nu je afspraak!