5 nieuwigheden vanop WWDC 2018 en de opportuniteiten voor jouw bedrijf

Een groot scherm, 15 pizza’s en héél veel interesse: onze wapens om afgelopen maandag de nieuwigheden van WWDC 2018 te ontdekken. De pizza’s kregen we nét niet op, en onze hoge verwachtingen werden niet helemaal ingelost. Toch zijn we nog steeds enthousiast als ’t op deze nieuwtjes aankomt.

Digiti WWDC 2018

ARKit 2

Deze herfst komt iOS 12 met het nieuwe ARKit 2. ARKit is Apples framework om Augmented Reality ervaringen te creëren. Deze nieuwe versie introduceert een nieuw file format, USDZ, die je in combinatie met de nieuwe “Quick Look” functie meteen toe laat om een 3D object in een AR setting te tonen.

De opportuniteit voor jouw bedrijf?

Je kan vanuit je webshop met Quick Look je geïnteresseerde klant laten zien of die hippe wereldbol nu wel goed op die kale kast past. Of hoe dat patroontje van die gordijnen er nu in de woonkamer van je klant uitziet. Héél handig voor interieurspecialisten en de vastgoedsector, maar zeker ook voor toppers in de eventwereld. 

WWDC 2018 ARKit 2

ARKit 2 – Apple Newsroom

Siri Shortcuts

In iOS 12 zet Apple ook sterk in op het maken van workflows voor Siri. Zo wordt Siri nog slimmer. De Shortcuts van Siri werken als een integratie met andere apps om voice commands toe te laten wanneer je die apps activeert. En dat maakt het leven nét ietsje makkelijker. Zo kun je Siri bijvoorbeeld een command laten geven aan een app voor je klimaatbeheersing, als je zegt dat je ‘onderweg bent naar huis’. Ook krijg je vanaf nu suggesties op je scherm, om te laten weten wat er op je planning staat. 

De opportuniteit voor jouw bedrijf?

Simpel: maak gewoon gebruik van de handigheid van deze shortcuts. Heb je te lang vastgezeten op je eerste meeting? Laat je collega’s via Siri weten dat je te laat zal zijn. Of heeft je bedrijf een praktische app? Ontdek de mogelijkheden om zelf met een Siri Shortcut aan de slag te gaan. 

iOS12 Siri Shortcuts

Siri Shortcuts – Apple Newsroom

Webcontent voor de Apple Watch

Apple brengt nu ook Webkit naar de Apple Watch. Wanneer het nieuwe Watch OS 5 uitkomt zit hierin dus ook de mogelijkheid om webcontent te bekijken op je Watch.

De opportuniteit voor jouw bedrijf?

Wil je een edge over je concurrenten hebben? Dan is het een goed idee om hier voor te optimaliseren.

3rd party apps op Watchfaces

Een andere interessante feature voor Watch OS 5 is de mogelijkheid voor 3rd party apps om te integreren met de Siri Watchface.

De opportuniteit voor jouw bedrijf?

Hiermee kun je ook jouw app een prominente aanwezigheid geven op de Apple Watch van je gebruikers. Win!

Nieuwe Mac App Store

Last, but not least: het is eindelijk zo ver! na een lange tijd van verwaarlozing omarmt Apple opnieuw de Mac App Store. De App Store krijgt een volledige make-over. En we kunnen je zeggen dat die er écht goed uit ziet. 

Preview Mac App Store

Mac App Store – Apple Newsroom

De opportuniteit voor jouw bedrijf?

De nieuwe Mac App Store zal ongetwijfeld een nieuwe golf van interesse voor de App Store opleveren. Allemaal potentiële nieuwe gebruikers voor jouw app! Ook geeft deze nieuwe App Store meer mogelijkheden om je app in de verf te zetten. En wie weet wordt je desktop app wel uitgelicht door Apple zelf!