Symble: Hoe wij een website sneller, beter en sterker opleveren

Vandaag de dag krijgen we te maken met steeds hogere eisen voor website design en ontwikkeling. Klanten willen het graag snel, goedkoop én van degelijke kwaliteit. Uiteraard moet er ook een CMS aanhangen om de website te kunnen onderhouden… Voeg daar nog de complexiteit van verschillende browsers en schermformaten aan toe, en starten maar!

Een vaak voorkomend misverstand is dat websites bouwen een fluitje van een cent is. Iedereen kan uiteindelijk in een paar klikken iets samenstellen dat van ver lijkt op een degelijke website. Snelle oplossingen blijken echter vaak een vergiftigd geschenk te zijn waarbij het ene issue na het andere opduikt: trage laadtijden, slechte vindbaarheid in Google (SEO), past zich niet aan aan alle schermformaten – en wil je afwijken van de standaard design template, dan blijkt dat toch niet zo eenvoudig.

Wat vaak wordt vergeten, is dat kennis en expertise nodig zijn om 1) een gebruiksvriendelijke en 2) een doeltreffende website te bouwen. Of het nu gaat om een webshop, een website of een applicatie, gebruiksgemak staat altijd centraal. Als het niet gebruikt wordt, dan heb jij er als bedrijf ook niets aan.

Ben je een bedrijf met een lange termijn doelstelling op digitaal vlak? Dan heb je nood aan een sterke digitale basis die nog jaren kan meegaan. Met Symble – ons eigen design- en front-end framework – zijn wij in staat om een website sneller op te leveren. Wat daar zo fantastisch aan is? Ons framework kan nog jaren meegaan én het is ook zodanig ontwikkeld dat het niet vasthangt aan één bepaalde technologie. We doen het voor jou even uit de doeken!

Symble Framework

Dus, wat zijn de elementen van Symble?

Elke website bestaat uit dezelfde elementen: knoppen, velden, afbeeldingen, een navigatie, een header en footer, enz. De meeste websites hebben zelfs gelijkaardige pagina’s: Over Ons, Producten/Diensten, Contact, Blog, … Toch is elke website visueel anders.

Front-end Framework

Wat is nu het verschil tussen een goede en een minder goede website?

  • Gedragingen: hoe gedragen bepaalde elementen zich wanneer je er bijvoorbeeld over hovert of op klikt? Verandert dit van kleur? Springt het wat naar boven? En hoe vertaalt die gedraging zich naar een smartphone of tablet?
  • Flow: Hoe ga je van de ene pagina naar de andere? Volgt dit een logisch proces?
  • Gebruikservaring: hoe voelt de gebruiker zich bij het bezoek van de website? 
  • Doelstellingen: Vindt de gebruiker de informatie die hij/zij zoekt?
Front-end library

Bovenstaande zaken moet je steeds in het achterhoofd houden wanneer je een website bouwt. Ons framework – Symble – kan je vergelijken met een bibliotheek. In plaats van boeken, vind je daar website componenten die we gebruiksklaar kunnen inpluggen. Elk component is apart ontworpen en ontwikkeld met alle UX/UI en Front-end kennis die we in huis hebben. Daarbij maken we gebruik van best-practices binnen de industrie, en onderhouden we de bibliotheek op dagelijkse basis om future-proof te blijven.

Een voorbeeld: Voor velden van formulieren maken we gebruik van de beste-practices voor error meldingen, lege velden, hover acties, … Op basis van grondig onderzoek naar gebruikservaring en onze eigen expertise bouwen we elk component. Deze best-practices passen we toe op elke website die we maken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op basis van de doelstellingen van de website, stellen we componenten uit Symble samen om zo de meest doeltreffende en gebruiksvriendelijke website te creëren. Daarbovenop plaatsen we de visuele laag van de website waardoor het een uniek stuk wordt. Die visuele laag bestaat uit: typografie, kleuren, lijnen, marges, schaduwen, …. 

Die laag noemen we ook wel de Sticker Sheet. Met die Sticker Sheet kan het Front-end development team aan de slag om de website uit te bouwen. De developers stellen dan zelf hun Front-end bibliotheek samen met de juiste code. 

UX UI design components

De voordelen van een framework

  • Symble is zodanig gebouwd dat elk component zich automatisch aanpast aan de schermgrootte
  • De componenten bibliotheek kan toegepast worden bij de meeste technologieën of op platformen. De Front-end kan op de meeste Back-end toepassing geplaatst worden.
  • Wanneer je van branding verandert, updaten we de Sticker Sheet op een eenvoudige manier.
  • Online marketing diensten, zoals: Mailchimp, Google Analytics, Tag Manager, Search Engine Optimization, enz. zijn integreerbaar met het Symble framework.
  • Met deze manier van werken, kunnen we een degelijke website sneller opzetten – onder voorwaarde dat er na een snelle oplevering ook snelle feedback komt.

Heb jij nood aan een nieuwe website? Neem contact met ons op.