Hoe SharePoint samenwerken binnen je onderneming bevordert

Microsoft SharePoint is al enkele jaren één van de belangrijkste tools voor het beheer van intranet-, extranet- en internettoepassingen. Het Microsoftplatform is daarbovenop een online collaboratietool die de samenwerking in grote en kleine bedrijven stimuleert en optimaliseert. Hoe de tool dat doet, leg ik je graag uit.

Dus dat is SharePoint!

Microsoft stelt de tool voor als “een betere manier om samen te werken”, en dat kunnen we niet ontkennen. Al sinds de geboorte van de collaboratietool in 2001 is het een belangrijk platform voor informatie-uitwisseling binnen bedrijven en organisaties. Tegelijkertijd kan je met een deftige basis HTML-kennis een heel eenvoudige SharePoint-website opzetten of de funderingen van je eigen intranet leggen.

SharePoint

Wist je dat online communicatietools, zoals Trello, ook de productiviteit van je bedrijf bevorderen?

Waarom SharePoint?

SharePoint is niet alleen een geschikte tool om je intranet of website op te bouwen, maar biedt nog heel wat andere mogelijkheden en opportuniteiten.

1. Een simpeler documentbeheer
SharePoint is in de eerste plaats een digitaal collaboratieplatform. Je plaatst er documenten en deelt ze met je collega’s. Zij kunnen op hun beurt aanpassingen maken en deze bewaren. Daarbovenop wordt de geschiedenis van je documenten zorgvuldig bijgehouden, zodat je zonder problemen oudere versies kunt terugvinden.

2. Het oog krijgt ook wat
Hoewel de gewone lay-out en stijl van SharePoint vrij sec en to the point is, heb je de mogelijkheid om je platform in te kleden volgens de huisstijl van je bedrijf. Dit is in de eerste plaats handig wanneer je het opzet om documenten met elkaar te delen. Maar zelfs als je een aantrekkelijke website wil die je services en diensten in de kijker zet, kan je rekenen op Microsoft’s collaboratietool.

Ferrari SharepointDe site van Ferrari is één van de bekendste voorbeelden van een SharePoint-website.

3. Project Management wordt een fluitje van een cent
SharePoint bevordert en stimuleert samenwerkingen tussen verschillende projectteams. Je beheert er verschillende projecten en voegt mensen toe aan documentlijsten, pagina’s of websites. Zo kan je taken en alle nodige informatie gemakkelijk doorgeven aan de juiste mensen binnen je organisatie.

4. Een intranet op maat
Wie ‘intranet’ zegt, denkt onmiddellijk aan een kluwen van documenten en informatie. Dankzij de verschillende apps die je zelf kan inpluggen op je SharePoint-omgeving, kan je je intranet zo klein of zo groot maken als je zelf wil. Moet je een evenement delen? Geen probleem. Iemand in de spotlight zetten? Da’s zo gedaan. Zelfs een enquête wordt op een gemakkelijke manier verstuurd en beheerd.

5. Altijd en overal met iedereen communiceren
Microsoft denkt geregeld na over de noden en behoeften van haar gebruikers. Een SharePoint-omgeving kan volledig mobiel zijn, en is tegelijkertijd heel interactief. Zo kan je artikels liken, delen, feedback achterlaten, … Maar het platform biedt nog veel meer mogelijkheden op maat van haar gebruikers, denk maar aan een chat, een evenement of een kalender.

6. Samenwerken door samenwerking
Voor mij is het grootste voordeel van SharePoint de samenwerking met andere Microsoft-toepassingen, zoals Office en Dynamics. De integratiemogelijkheden zijn quasi oneindig en bieden heel wat mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld een Excel-sheet makkelijk aanpassen en bewaren in de Cloud, je kalender delen met je collega’s en contact houden via Yammer.

SharePoint apps

Een oplossing voor jou?

Hoewel we bij Digiti technologie-onafhankelijk zijn, bouwden we al verschillende SharePoint-projecten. Het Microsoftplatform was een oplossing bij de creatie van intranetten, maar zelfs enkele van onze websites werden gecreëerd met de hulp van Microsoft’s collaboratietool.

Heb je een Sharepoint project in de pipeline?

Kom eens met ons praten