Hoe Derek Digiti (zo snel) doet groeien

Derek Dendievel, onze CEO, is genomineerd voor Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar 2016. Op donderdag 10 maart maakt JCI (*) bekend of hij verkozen is boven de drie andere kandidaten. Wie de provinciale titel van Jonge Ondernemer van het Jaar in de wacht sleept, schuift door naar de grote Vlaamse finale.

Derek is 33 en heeft op iets meer dan 10 jaar tijd van Digiti een toonaangevend digitaal bureau in de regio gemaakt. In 2005 startte hij zijn eenmansbedrijf in webdesign en webdevelopment in het kamertje boven de garage van zijn ouders. Vandaag werken zo’n 30 werknemers in Digiti’s kantoren in Herentals en New York voor klanten als Johnson & Johnson, KBC, Van Marcke, Cartamundi, Make-A-Wish …

Een succesvolle ondernemer hoeft geen reeks diploma’s in de schuif te hebben. Heeft geen startbudget van papa nodig. Moet niet de hippe vogel met de meeste likes zijn. Maar wat zijn dan enkele sleutels tot het succes van Digiti?

1. Nooit een langetermijnstrategie maken

De digitale wereld ontwikkelt zò snel dat een kortetermijnstrategie belangrijker is dan een langetermijnstrategie. Op 5 jaar kan er meer veranderen dan je je vandaag kunt inbeelden. Daarom creëert Derek elk jaar, met medewerking van het ganse team, op 1 week een bedrijfsstrategie voor 1 jaar, op 1 blad. Zo’n jaarlijkse ambitieuze doelstellingen geven focus, energie en teamspirit. 12 maanden later kunnen écht dingen afgevinkt worden.

"

"Ik wil meteen onze juiste en minder sterke stappen analyseren. En eruit leren. Meteen met oplossingen experimenteren. Bijvoorbeeld: onze zelfsturende teams waren een antwoord op de behoeftes rond project management, onze CSR-aanpak en onze uitbreiding naar New York komen voort uit strategiebrainstorms."

Derek DendievelCEO

2. Voortdurend verwachtingen overtreffen

Stuur niet zomaar een kerstkaart naar je klanten. Zet twee rendieren op je terras en organiseer er een online spel mee. Zet niet zomaar een vacature op je website. Zet erbij dat je ex-baas als troost een Tomorrowland-ticket krijgt. Organiseer niet gewoon een openingsreceptie in je nieuwe kantoor. Maak er een inspirerend event van met toeters en bellen. Stort niet gewoon je CSR-budget op de rekening van een goed doel. Organiseer een hackathon van een week en bouw met al je medewerkers een app voor het goede doel. De Amerikaanse ‘no guts no glory’-attitude van Derek heeft al verschillende kurken doen knallen.

"

"Je moet die extra mile gaan, als je de beste wilt worden. In de kijker lopen, met dingen waar mensen over praten, die je een gezicht en gevoel geven. Je toont dat je lef hebt, en dat spreekt klanten aan. En je breidt er je netwerk mee uit."

Derek DendievelCEO

3.  Teamleden regelmatig uit hun comfortzone duwen

Werk je bij Digiti, dan word je regelmatig uitgedaagd om de grenzen van je talenten te verleggen. Een app bouwen zonder internetconnectie, rendieren op je terras zetten, een event op poten zetten, meewerken aan de jaarlijkse strategie … dat vraagt van elk teamlid creativiteit en flexibiliteit die hij op een gemiddelde werkdag niet boven hoeft te toveren. Voor de meeste teamleden is deze vrijheid voor experiment en avontuur een beloning op zich. Maar Derek en zijn vrouw Leen (CFO) zorgen er ook voor dat de ploeg gewaardeerd wordt met bijzondere teambuildingsactiviteiten (zoals een vip-dag in Tomorrowland) of een flexibel verloningssysteem.

Bovendien werken onze teamleden in zelfsturende teams. Dat verbetert de interne samenwerking, efficiëntie én doorlooptijd van onze projecten. Die teams zijn multidisciplinair, hebben bakken vol ervaring en barsten van creativiteit. Precies wat je nodig hebt om te groeien.

"

"Voor wat hoort wat. Voor de grote vrijheid en extra’s die ik mijn team geef, verwacht ik inzet en initiatief. En dat rendeert veel beter dan strikte planning en sterke sturing."

Derek DendievelCEO

Wil je deel uitmaken van ons groeiend team? Klikken!

Stel je nu kandidaat!

___________

(*)
JCI, de organisator van deze competitie, staat voor Junior Chamber International. Als wereldwijde organisatie van en voor jonge professionals en ondernemers tussen de 18 en 40, organiseert ze netwerkevents en trainingen. JCI stimuleert een positieve en duurzame impact van de zakenwereld op de samenleving, onder andere dankzij internationale uitwisseling en inspiratie. JCI bestaat al sinds 1915, en is in Vlaanderen actief in 40 lokale afdelingen verspreid over de vijf provincies en Brussel. Met de award ‘Jonge Ondernemer van het Jaar’ geeft de organisatie elk jaar erkenning aan een ondernemer die op een uitzonderlijke wijze getuigt van creatief en duurzaam ondernemen.