Haal meer uit je werkdag met de juiste Apple Watch applicaties

De Apple Watch is ondertussen goed ingeburgerd bij ons, en ik heb de tijd genomen om hem uitgebreid te testen. De eerste weken gebeurde dat voornamelijk door de telefoon op te nemen en enkele basisfuncties te proberen, maar na een tijdje ontdekte ik dat de Watch veel meer is dan een cool hebbeding.

Enkele voordelen van de Apple Watch

De Watch mag dan wel the new kid in town zijn, toch noemen verschillende trendwatchers het slimme horloge een echte gamechanger. Ik ben alvast fan van het potentieel van de smartwatch en overtuigd door de verschillende opportuniteiten. Denk maar aan:

  • Siri, die ervoor zorgt dat je snel notities kan nemen en sms’en kan sturen zonder één toets aan te raken.
  • Je hoeft je smartphone niet meer constant boven te halen. Dat is vooral handig tijdens koude dagen, tijdens het sporten of op je fiets.
  • En voor de selfie-fans: jullie kunnen eindelijk selfies nemen vanop afstand!

Mijn vijf favoriete applicaties

Je merkt het: de Apple Watch kan gigantisch veel, maar eigenlijk bepaal je vooral zelf wat je ermee doet. Je kan de Watch gebruiken als fitnessbuddy, maar je kan er ook spelletjes mee spelen op het toilet. Ik gebruik mijn Watch vooral tijdens het skiën, maar ook als assistent om een drukke werkdag door te komen. Daar gebruik ik vijf apps voor, die ik graag met je deel!

1. SlackIedereen bij Digiti is fan van Slack, de tool die samenwerken leuker en makkelijker maakt. We volgen gesprekken en projectstatussen op onze laptops, smartphones en sinds kort ook op de Apple Watch. Die laatste laat me toe om zeer snel berichten te lezen en te versturen.

Slack - Apple Watch notification

2. 1PasswordVroeger bewaarde 1Password voornamelijk de gegevens van je computer en applicaties. De Watch-versie bracht veel meer mogelijkheden met zich mee. Met de Apple Watch heb je vanaf nu je lockercode, je bankgegevens en de code van je alarm bij de hand. Letterlijk.

3. Do by IFTTTDankzij IFTTT heb je de mogelijkheid om enkele dagdagelijkse taken, updates en meldingen te automatiseren. De Do-button bouwt verder op het IFTTT-principe, en laat jou met één druk op je horloge de lampen aandoen, de thermostaat aanzetten of sms’en versturen.

ifttt apple watch

4. TrelloTrello is dé to-do applicatie bij uitstek. Je kan taken verdelen en beheren, om ze op die manier gestructureerder en sneller uit te voeren. Dankzij de Watch-applicatie heb je al je to-do’s om je pols. Zo heb je de mogelijkheid om taken te creëren, bewerken of uit te voeren. Op eender welk moment!

5. ClearBen je geen fan van Trello? Wil je gewoon één simpele to-do lijst? Of ben je op zoek naar een waardige vervanger voor de post-it’s op je bureau? Clear laat je snel nota’s toevoegen en uitvoeren. Gedaan met het ouderwetse kruisje op je hand!

apple watch app clear

En jouw favoriete applicaties?

Zo! Met deze apps is je Apple Watch niet langer een hebbeding dat je afleidt, maar even goed een handige tool tijdens een drukke werkdag. Heb jij nog andere handige applicaties die je gebruikt om je werk of dagelijkse leven gemakkelijker te maken?

Zit je zelf op een idee voor een app te broeden?

Realiseer het vandaag met Digiti